Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 12.05.2020 | Βιβλίο

Αναγνώσεις από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Νεοελληνική λογοτεχνία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Στη διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις του ΚΠΙΣΝ, διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες και πεζογραφήματα, όλα κείμενα ορόσημα. Στόχος της σειράς είναι να επανασυστήσει στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης. Μπορείτε να ακούσετε το σπουδαίο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Οι Ελαφροΐσκιωτοι, όπως το διαβάζει η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, τον Μοσκώβ Σελήμ του Γεωργίου Βιζυηνού, από την Άννα Κοκκίνου ή την Ψυχολογία Συριανού συζύγου του Εμμανουήλ Ροΐδη από τον Μανώλη Μαυροματάκη.

Την Τετάρτη 20/05 στις 19.00, ο Γιώργος Γάλλος, ένας από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους ηθοποιούς της γενιάς του, διαβάζει έξι πεζογραφήματα του Γιώργου Ιωάννου.

Παιδικό Βιβλίο

Οι Αναγνώσεις  συνεχίζουν με δύο κλασικά βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη και τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Σ. Δέλτα.
Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου διαβάζει το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη σε δέκα επεισόδια, (από τις 28 Απριλίου εως τις 19 Μαΐου 2020) με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνοδεύουν πρωτότυπα ζωγραφικά έργα του εικαστικού Αλέκου Λεβίδη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Θα ακολουθήσει Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Σ. Δέλτα σε ανάγνωση του Δημήτρη Πιατά και σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη.